Sneeuwklassen ’22: Deel 1

Na twee lange jaren was het eindelijk zover: de leerlingen van het zesde jaar mochten vertrekken op sneeuwklassen.

Het vertrek

Na een hele tijd niet, was het maandag 7 maart, 2022 dan eindelijk toch zover: de corona barometer ging de week voordien naar geel en dat betekende dat onze zesdejaars, in tegenstelling tot de vorige twee jaar, wel op sneeuwklassen mochten vertrekken. En of ze er zin in hadden! Hier hadden ze met zijn allen van het begin van het schooljaar in spanning naar uitgekeken. Het was dan ook tot kort voor de vertrekdatum helemaal niet zeker of er wel sneeuwklassen kwamen. Oef!!

Maar eerst wachtte er hen nog een lange busreis vanuit Lot helemaal naar Valmeinier, Frankrijk.

En dus stond om 18:00 uur iedereen paraat, want het was verzamelen geblazen op de speelplaats. En een uurtje later was het dan eindelijk tijd om afscheid te nemen van de mama’s, de papa’s en de broertjes en de zusjes. Een vluchtige zoen, een dikke knuffel en hier en daar toch ook een traantje dacht ik. Koffers en zakken werden in alle haast geladen en één voor één verdwenen onze leerlingen in de bussen. Nog even wuiven naar wie achter bleef, en dan waren ze vertrokken. Samen op avontuur naar de sneeuw

De eerste dag in Valmeinier

Het werd een lange maar ook leuke busreis die vlot en veilig verliep. En dus zetten onze leerlingen en hun begeleiders na een viertal plaspauzes, eindeloze partijen Uno, heel wat pret, een ietsiepietsie slaap en vele kilometers later, vastberaden voet in Valmeinier.

Het begon alvast fantastisch: het was schitterend weer en de bergtoppen lagen vol met sneeuw. Dat beloofde heel wat goeds! En zoals het elke dag van aankomst betaamt, werd er eerst werk gemaakt om onze leerlingen wegwijs te maken, werden de kamers toegewezen en later ook het ski materiaal gepast. In de namiddag kon er al een eerste keer van de sneeuw worden geproefd en gingen we met zijn allen zak glijden, waarna er nog wat spelletjes werden gespeeld. En na het avondeten was het dan tijd om eens vroeg onder de wol te kruipen.

Die eerste dag kon al niet meer stuk. Alles wees erop dat dit een reis zou worden om nooit meer te vergeten.

Leave a Reply